Marmara Gölü’nde tedirgin eden ses! her geçen gün artıyor

Kemerdamları Mahallesi Muhtarı Ahmet Ayyıldız, “Bizler bu gölde 20 yıl önce balıkçılıkla uğraşıyorduk. Bulunduğumuz alan da göl yatağıydı ve metrelerce su vardı. Gölde su olduğu zaman bulunduğumuz bu alan fokur fokur kaynar ve su kabarcıkları çıkardı. Biz balıkçıklar da bu noktaya oksijen bol olduğu için balık da bol olur diye ağ atardık. Tabi aradan uzun yıllar geçti ve gölümüz kurudu. Kuruyan bu alan üzerinde zamanla hayvancılık yapılmaya başlandı. ifadelerini kullandı.

PLASTİK ŞİŞE KENDİLİĞİNDEN YANMAYA BAŞLADI

Bir süre önce akşam geç saatlerde buraya gelen çobanlar yerden bir ses geldiğini duymuş. Sesin geldiği yeri belirleyerek ertesi gün bizlere haber verdiler. Biz sesin geldiği yere gittik gördük ki göl tabanında küçük bir çukur oluşmuş ve bu çukurdan yanıcı bir gaz geliyor. Birkaç gün önce bu çukurun içine plastik bir şişe attık ve bir süre sonra kendiliğinden yanmaya başladı.

aw126765-01-ftsz.jpg

ÇIKAN GAZIN ZEHİRLİ OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ

Zehirli olduğunu düşündüğümüz bu gaz bizleri oldukça tedirgin etti. Daha sonra ise bir süreliğine çukura eğildik ve fokurdama sesini dinledik. Birkaç gündür gaz çıkışı yok ama toprağın sıcaklığı arttı. Ayrıca toprağın yapısında bozulmalar görüyoruz. Toprak farklı bir renk almaya başladı. Fokurdama sesi de her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı.

JANDARMA OLAY YERİNİ ŞERİTLE ÇEVİRDİ

Oluşan çukur ve koku nedeniyle jandarmaya bilgi verdiklerini belirten Ayyıldız, “Çıkan gaz ve fokurdama sesini duyduktan sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Jandarma da kısa süre sonra gelerek çukurun etrafını şeritle kapattı. Şu anda net bir şekilde kazanda su kaynar gibi ses gelmeye devam ediyor. Bizler yetkililerin bu bölgeye gelip bir an önce inceleme yapmasını istiyoruz. Belki ülkemiz için hayırlı bir gelişme olacaktır” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler