Erdoğan: Tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki Doğu Akdeniz Sempozyumunda konuştu. Erdoğan, ”Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan’ı tekrar kınıyorum. Türkiye, Azerbaycan’ın yanında olacaktır” açıklamasında bulundu. Doğu Akdeniz meselesine de değinen Erdoğan, ”Türkiye bir Akdeniz ülkesidir. Burada tarih boyunca olduğu gibi bugün de misafir değil ev sahibiyiz. Preveze Deniz Zaferi Akdeniz’deki köklü varlığımızın en görkemli sembollerindendir. Literatüre Osmanlı Barışı olarak geçen bu dönem, aynı zamanda Akdeniz’in ticari-siyasi bakımdan altın çağıdır” dedi.

Erdoğan, “Bölgede Dağlık Karabağ’ın işgaliyle başlayan krize artık bir son verilmesinin vaktinin gelmiştir. Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmesiyle bölge yeniden barışa ve huzura kavuşacaktır. Bunun dışındaki tüm dayatmalar ve tehditler sadece haksız ve hukuksuz olmakla kalmayacak, Ermenistan’ı şımartmaya devam edecektir. Yaşanan son gelişmeler, bölgede nüfuz sahibi tüm ülkelere gerçekçi ve adil çözüm yöntemlerini devreye sokmaları konusunda bir fırsat tanımıştır. Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesini umuyoruz” diye konuştu.

“Dün Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan’ı bir kez daha kınıyorum” diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, Türkiye’nin tüm imkanları ve tüm kalbiyle dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olmayı sürdüreceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler