ABD polisi yardım için çağırıldı;13 yaşındaki çocuğu vurdu

Salt Lake City’de yaşayan Golda Barton isimli kadın, rahatsızlığı sebebiyle kriz geçiren ve kontrol etmekte güçlük çektiği oğlunu yatıştırmak için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Ailenin evine giden polis memurlarıysa, Linden Cameron adlı çocuğu birçok yerinden vurarak ağır şekilde yaraladı.

Bağırsakları, mesanesi, omzu ve ayak bileklerinden yaralanan Linden’ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

”Polislerin durumu kontrol altında tutması gerekirdi” diyen anne Barton, “O küçücük bir çocuk. Otizmli ve buna bağlı sorunları var. Sıradan bir birey gibi yaklaşılamaz. ” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir yıllık aranın ardından cuma günü işbaşı yaptığını ve o gün ‘ayrılık anksiyetesi’ yaşayan Linden’ın bir çeşit nöbet geçirmesi üzerine 911’i aradığını belirten Barton, “Onları ararsınız ve minimum güç kullanarak durumu yatıştırmalarını beklersiniz” dedi.

Eve gelen polise oğlunun sadece hastaneye götürülmesi gerektiğini söylediğini aktaran Barton, “Onlara ‘Silahsız. Elinde hiçbir şey yok. Yalnızca nöbet geçiriyor ve bağırıp çığlık atmaya başladı’ dedim. O bir çocuk. Sadece dikkat çekmeye çalışıyor. Kontrolü nasıl sağlayacağını bilmiyor” diye konuştu.

Kadının verdiği ifadeye göre, anneye evin dışında durmasını söyleyip içeri giren memurlar 5 dakika boyunca çocukla iletişim kurmaya çalıştı.

Anne Barton, polislerin, otizmli bir çocuğun kriz geçirdiği bu anda onu aşırı baskıladıklarını, oğluna yere yatmasını emrettiklerini, ve sonra da silahın ateşlendiğini duyduğunu anlattı.

Polis sözcüsüyse eve giden polislerin “çocuğun elinde bir silah olabileceğine inandığını” savundu.

Diğer taraftan Salt Lake City Belediye Başkanı Erin Mendenhall yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma açılacağı sözünü verdi.

Başkan Mendenhall, “Hangi şartlarda olursa olsun dün gece yaşananlar bir trajedidir. Bu soruşturmanın süratle ve olaya karışan herkes adına şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesini umuyorum” dedi.

‘Neurodiverse Utah’ adlı otizm destek kuruluşu da yaptığı açıklamada, vurulma hadisesini kınadıklarını belirterek polisin rahatsızlığı bulunan bireylere dair sorunlara verdiği yanlış reaksiyonlar karşısında sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Kuruluş, “Polis, yardıma ihtiyaç duyulduğu için çağrılmıştı ancak yardım etmek yerine çok daha büyük bir zarar verdiler. Salt Lake Polis Teşkilatı’ndan memurlar o an nöbet geçirmekte olan 13 yaşındaki otizmli bir çocuğun sakin olmasını bekledi” ifadesini kullandı.

Büyükbaba da polis kurşunuyla ölmüştü

Linden Cameron’un vurulması sonrası ortaya ilginç bir gerçek daha çıktı. Bu ilginç tevafuk, bir internet sitesinin gündeme getirmesiyle kamuoyunun dikkatini çekti.

Bu yılın ocak ayında, Linden Cameron’un dedesi, Golda Barton’un babası Owen Barton, bir komşusunun şikayeti üzerine evine gelen polisler tarafından vurularak öldürülmüştü.

Komşusu, Owen Barton’un, evine girerek kendisini silahla tehdit ettiğini iddia etmişti.

Şikayet üzerine Owen’ın evine gelen polisler, Barton’un ‘silahını bırakması’ ve ‘ellerini havaya kaldırması’ gibi bir dizi emri yerine getirmediğini ardından da polislere doğru hareketlendiğini ve silahını çekmek üzereyken vurularak etkisiz hale getirildiğini ifade etmişlerdi.

leno.jpg

Sonraki süreçte, açılan soruşturmaya dair bilgilerin gizli tutulması ve polislerin vücut kameralarına ait görüntülerin yayınlanmaması tepki çekmişti.

Bölge şerifi, soruşturmayı yürüten savcının kararını etkilememek adına görüntülerin yayınlanmadığını açıklamıştı.

Polisin vukuatları giderek artıyor

ABD’de ciddi akıl sağlığı sorunları olduğu belirtilen 29 yaşındaki siyahi Daniel Prude’un polisin kafasına poşet geçirmesi sonucu boğulmasına dair kısa süre önce ortaya çıkan görüntüler tepki çekmişti.

New York eyaletinin Rochester kentinde 6 ay önce hayatını kaybeden Prude’un olayın yaşandığı sırada teslim olmasına ve ellerinin arkadan kelepçelenmesine rağmen polisin kafasına poşet geçirerek yere bastırdığı anlaşılmıştı.

Polis sözcüsü yaptığı açıklamada Prude’un, polislere tükürmekle tehdit ettiğini ve bu sebeple başına poşet geçirildiğini açıklamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler