Nijer’de ordu 70 sivili öldürmekle suçlanıyor

Nijer’de ulusal insan hakları komisyonu, ülkenin kuzeybatısındaki Tillaberi’deki 6 farklı toplu mezarda 70’ten fazla kişinin cenazesine ulaştıklarını duyurdu. Katliamın bu yılın başında gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Komisyondaki araştırmacılardan biri, sivillerin küçük silahlarla ve keskin uçlu aletlerle öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Uluslararası insan hakları grupları da Nijer, Mali ve Burkina Faso ordularını, Sahel bölgesindeki silahlı gruplara karşı mücadele ederken onlarca kişiye yargısız infaz yapmakla suçluyor.

Komisyondaki araştırmacılardan biri, sivillerin küçük silahlarla ve keskin uçlu aletlerle öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Nijer İnsan Hakları Ulusal Komisyonu, ordunun yürüttüğü bir operasyon sonrasında 27 Mart ile 2 Nisan arasında 102 sivilin ortadan kaybolmasıyla ilgili bir soruşturma yürütüyordu.

Barış, Demokrasi ve Kalkınma için Afrika Ağı’nın lideri Abdoulaye Seydou, “Silahsız sivillere yönelik infazlar gerçekleşmişti. Komisyon, 6 toplu mezarda en az 71 cesedin olduğunu ortaya çıkardı” dedi.

Suçlamalar karşısında henüz Nijer ordusu yetkililerinden bir açıklama yapılmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler