Mali’de cunta, yeni Genelkurmay başkanı atadı

Ulusal konseyin, resmi gazetede yayımladığı belgeye göre, Oumar Diarra yeni genelkurmay başkanı olarak atandı.

Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği görevine Souleymane Doucoure getirilirken, cunta içeriisinde 2 sivil isme de yer verilmesi dikkati çekti.

Cunta lideri Assimi Goita’nın iletişimden sorumlu özel danışmanı Cheick Oumar Traore, hukuk işlerinden sorumlu özel danışmanı da Youssouf Coulibaly oldu.

Darbe yönetimi Ulusal Konsey, 28 Ağustos’ta da “temel hak ve görevlerin” açıklandığı 41 maddelik bir belgeyi resmi gazetede yayımlatmıştı.

Belgedeki maddelerin, Malli anayasasının hükümlerine “ek” olarak uygulanacağı ve geçiş sürecine ilişkin tüzüğün kabul edilmesiyle geçerliliğini yitirebileceği kaydedilmişti.

Bamako’ya 15 kilometre mesafede bulunan ve 2012’de dönemin Cumhurbaşkanı Amadou Toumani Toure’nin devrilmesinde önemli rol oynayan Kati garnizonunda 18 Ağustos Salı günü ayaklanan bir grup asker, araçlarla başkenti kontrol altına almıştı.

Bazı bakanlarla rütbeli bazı askerler alıkonulduktan sonra, hükümet binaları ve resmi kurumlar boşaltılmıştı.

Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, öğleden sonra konutundan askerler tarafından alınarak Kati kışlasına götürülmüş, gece yarısı da devlet televizyonundan istifa ettiğini duyurmuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler