Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah, çocuk istismarından tutuklandı

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında mağdur Y.A.’nın ifadesine ek olarak Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

İddiaya göre Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını söyledi. Tarikat üyeleri aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ettiği de iddia edildi.

Fatih Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğradığı iddia edilen küçük kızın ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadesinde 12 yaşındaki Y. A. yaşadıklarını detaylarıyla anlatırken istismarın daha önce de tekrarlandığı ortaya çıktı.

12 yaşındaki Y.A., söz konusu dergahta 10 yaşında bir kız çocuğunun daha Nurullah tarafından istismar edildiğini söyledi. İfadede bulunan uzman da habere göre çocuğun ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

Çocuğun babası darp edildi

Jandarmaların Nurullah’ı gözaltına almasının ardından, etrafta bulunanların saldırısına uğrayan çocuğun babasının omzu kırıldı; beli ve kolundan yaralandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler