Charlie Hebdo davası bugün başlıyor!

Fransa’da 2015 yılında mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki binasında 12 kişinin, Yahudi marketi Hyper-Cacher ve Montrouge mahallesinde 5 kişinin öldürüldüğü saldırılarla ilgili dava bugün başlıyor.

Soruşturma kapsamında belirlenen 14 sanıktan ikisi Türkiye kökenli, Ali Rıza Polat ve Metin Karasular.

Polat’ın saldırılarda ‘kilit rol oynadığı’ iddia edilirken Karasular’ın da yardım ve yataklık yaptığı, finans sağlanmasına yardım ettiği öne sürülüyor.

Saldırıya müdahil oldukları iddia edilen şahısların üçü gıyaben yargılanacak, 11’i Paris’in kuzeybatısındaki adliyede yargılama başlayacak. Şahıslar ‘terör saldırısına yardım, silah temin etmek ve saldırganlara finansman sağlamakla’ suçlanıyor.

Allah Resulüne(s.a.v) hakaret eden Charlie Hebdo büyük tepki çekmişti. Sözde karikatür dergisine yönelik saldırı Kouachi kardeşler tarafından 7 Ocak 2015’te düzenlenmişti. Cherif ve Said Kouachi kardeşler derginin binasını basıp 12 kişiyi ve bina dışındaki bir polisi öldürmüştü.

Hakaret içerikli karikatürler yeniden yayınlanıyor

Bu arada, Charlie Hebdo dergisi manipülasyon amacıyla duruşmadan bir gün önce, hakaret içerikli karikatürlerlerini tekrar yayınladı.

Dergiden yapılan açıklamada “asla boyun eğmeyeceğiz, asla pes etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

 
 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler