Fransız NATO subayı, Rusya lehine casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı

Savunma Bakanı Florence Parly, basına yaptığı açıklamada, söz konusu yarbayın “hassas bilgileri” Rusya’ya sızdırdığı gerekçesiyle Fransız Dış İstihbarat Servisi (DGSI) tarafından sorgulandığını ve geçici olarak tutuklanıp Paris’teki Sante cezaevinde gönderildiğini teyit etti.

Fransız bakan, yarbay hakkında “ülke güvenliğini tehlikeye atmak” suçundan dava açıldığını söyledi.

Florence Parly, “Gerekli önlemler alındı. Konu yargıya aksetti, bundan sonra, bu kişinin suçlu olup olmadığına mahkeme karar verecek.” dedi.

Subay hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Parly, “Yüksek rütbeli subaya ilişkin güvenliğe zarar vermesi nedeniyle hukuki prosedür başlatıldığını doğrulayabilirim” dedi.

Parly, ismi açıklanmayan subayın Fransız Dış İstihbarat Servisi (DGSI) tarafından sorgulandığını ve geçici olarak Paris’teki Sante cezaevine koyulduğunu ifade etti.

Bu arada Europe 1 radyosu, Fransız subaya Rusya lehine vatana ihanet suçlaması yönelttiğini kaydetti.

Europe 1’in haberinde Fransız subayın yarbay olduğu, tatilden sonra İtalya’ya dönmeye hazırlanırken gözaltına alındığı belirtildi.

Ağustos ortasında Norveç’te 50 yaşındaki bir kişi, Rus istihbaratına devlet sırrı aktarmakla suçlanarak gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine Norveç Dışişleri Bakanlığı, ülkede görev yapan bir Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Çekya 6 Haziran’da, Slovakya ise 10 Ağustos’ta Rusya Federasyonu’ndan ikişer diplomatı casusluk gerekçesiyle sınır dışı etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler