Covid-19 sterilizasyonunda ”Ozon gazı” işe yarıyor iddiası

Japonya yerel medyasındaki haberlere göre, katıldıkları online konferansta Fujita Sağlık Üniversitesi araştırmacıları, ozon gazının insan sağlığı için zararsız kabul edilen milyonda 0.1 ya da 0.05 seviyesindeki kulanımının Covid-19’u yok edebileceğini kanıtladıklarını ileri sürdü.

Buna göre, araştırmacılar Covid-19 numunesinin yer aldığı sızdırmaz bir odada ozon jeneratörü kullanılarak gerçekleştirdikleri deneyde, 10 saat boyunca düşük düzey ozon konsantrasyonu uygulayarak virüsün nüfuzunu yüzde 90 düzeyde düşürdü.

Araştırmacılardan Murata Takayuki, hastanelerin koronavirüsten temizlenmesinde de düşük konsantrasyonlu ozon tedavisinin potansiyel bir yöntem olduğunu ve bu alanda kullanılabileceğini belirtti.

Takayuki, “Sürekli ve düşük seviyede ozon konsantrasyonu tedavisiyle, virüs bulaşımı insanların bulunduğu lokasyonlarda bile düşürülebilir. Yöntemin özellikle yüksek nemli ortamlarda daha etkili olduğunu tespit ettik” dedi.

Bu kapsamda, üniversitenin Aiçi eyaletindeki hastanesinde hasta odalarına ve bekleme noktalarına enfeksiyon seviyesini düşürmesi için ozon jeneratörleri kurulduğu açıklandı.

Bazı uzmanlara göre ise, bilinen çok sayıdaki hastalık mikrobunu etkisizleştirebilen ozonun milyonda 1 ila milyonda 0.05 seviyesindeki konsantrasyonunun, Covid-19’a karşı da etkili olması şaşırtıcı değil ancak buna rağmen insan sağlığına potansiyel zararı daha önce ortaya çıkarıldığı için  bu yöntemin uzun vadede kullanılması pek mümkün değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler