ABD’de sokaklar yine karıştı, silahlı ırkçılar göstericilere müdahale ediyor

ABD’nin Wisconsin eyaletinde polisin siyahi Amerikalı Jacob Blake’i arkadan vurmasıyla başlayan ve büyüyen protestolar nedeniyle acil durum ilan edildi. Wisconsin Valisi Tony Evers, Jacob Blake’in polis tarafından vurulduğu Kenosha’da protestocuların 30’dan fazla iş yerini tahrip etmesi üzerine kente konuşlandırılan 100’den fazla ulusal muhafız sayısını 250’ye çıkardı. 

Kenosha’da iki gündür akşam saatlerinde başlayan ve sabah sona eren sokağa çıkma yasağı da uzatıldı. 

ABD medyasına konuşan Blake’in babası, oğlunun vücudunda sekiz kurşun yarası olduğunu ve belden aşağısının felçli kaldığını söylemişti.

Sokak protestoları sokağa çıkma yasağına rağmen kesilmedi

Polisin Blake’i arkadan vurması sonrası Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde başlayan polis şiddeti karşıtı protestolar, sokağa çıkma yasağına rağmen gece boyunca devam etmişti.

Gün boyu süren protestolar, saat 20.00’den itibaren uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma yasağına rağmen devam etmişti.

Kenosha mahkeme binasının önünde toplanan protestocular, binaya girmeye çalışınca polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Polisin göz yaşartıcı gaz bombası attığı göstericiler kentin sokaklarına yayılarak gece boyunca yüzlerce arabanın camlarını kırarak bazı binaları ateşe vermişti.

Mahkeme binası dışında polisin müdahale etmediği yüzlerce gösterici, ”Adalet yoksa barış da yok” sloganları ile bazı araba galerilerinin otoparkında bulunan lüks araçları tahrip ederken, belediyeye ait bazı araçlarla bir hapishaneyi ateşe vermişti.

An itibariyle olaylar devam ediyor

Dün gece devam eden olaylarda, göstericilere silahlı ırkçı beyazların ateş açmasıyla kentte karışıklık had safhaya çıktı. Polis kurşunlarının hedefi olduktan sonra felç kalan Jacob Blake için adalet talep edilen gösteriler şiddet eylemlerine ve yağmalama olaylarına dönüştü.

Polisin aşırı güç kullanması ve kimliği belirsiz silahlı ırkçı beyaz milislerin sahaya inmesiyle, çok bazı göstericilerin de silahlandığı görüldü. Dün geçe yaşanan olaylarda çok sayıda kişi yaralanırken, ölülerinde olduğu belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler