California yanmaya devam ediyor: 1.2 milyon hektar kül oldu

Açıklamada, 700 bin dönümlük alandaki yangınların aşırı sıcakların yaşandığı bu dönemde yıldırım düşmesi sonucu çıktığı ve bunların eyalet tarihindeki en büyük yangınlar arasında olduğu aktarıldı.

Eyaletin bazı bölgelerinde mevcut hava şartlarının yangının gelişmesine elverişli olmasından dolayı birçok okul ve parkın kullanıma kapatıldığı, evlerini kaybeden 10 binlerce kişinin yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle akraba veya arkadaşlarının yanına sığınmaktan çekindiği ifade edildi.

Bölgenin itfaiye birimi tarafından yapılan açıklamada, yıldırım düşme oranı geçen haftaya göre daha seyrekleştiği için yangın söndürme çalışmalarının nispeten kolaylaştığı, ancak alanın büyüklüğünden kaynaklanan zorluklar nedeniyle tamamen söndürülmesinin çok uzun zaman alacağı belirtildi.

Öte yandan, Ulusal Meteoroloji Servisi tarafından yapılan bilgilendirmede, California eyaletinde “kırmızı bölge” ilan edilen alanda yaşayan 10 milyondan fazla insanın risk altında olduğu, şimdiye kadar en az 1200 evin yangında küle döndüğü kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler