
İtalyan siyasetçiler AB bayraklarını indirmeye başladı
Dünyayı etkisine alan koronavirüste (Covid-19) en çok can kaybının meydana geldiği İtalya’da Avrupa Birliği’ne olan tepkiler giderek büyüyor. Süreç sonrası Avrupayı büyük siyasi çalkantılar bekliyor.
A+A-

Birçok İtalyan siyasetçi sosyal medya hesaplarından kameraların karşısına geçerek, Avrupa Birliği’ni koronavirüs ile ilgili mücadelede İtalya’yı yalnız bırakmasına tepki gösterdi. İtalyanlar Avrupa Birliği’ne tepki olarak odalarındaki ve binalarındaki AB bayraklarını indirerek yerine İtalya’nın bayrağını çekti.
AB bayraklarını indirerek tepkilerini gösterdiler
Tepki furyasında öncülüğü ise İtalya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli başlattı. Rampelli, odasında bulunan Avrupa Birliği bayrağını kaldırdı, yerine İtalya bayrağı astı.
Öte yandan, Rampelli’ye Cadoneghe Belediye Başkanı Marco Schiesaro da katıldı. Schiesaro belediye binasının önündeki AB bayrağını iple bağlayarak bu duruma tepki gösterdi, o anları da kameraya kaydetti.
İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.